П`ятниця
26.04.2024
19:16
Форма входу
Категорії розділу
Шкільне життя Шепетівської гімназії№5 [389]
До уваги абітурієнтів Гімназії№5!!! [1]
Освітянські новини з інших джерел [5]
Пошук по сайту
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
АРХІВ ЗАПИСІВ
<
Наше опитування
Чи вважаєте Ви себе щасливою людиною?
Всього відповідей: 253
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Гімназія №5 Шепетівської міської ради Хмельницької області
Головна » 2017 » Грудень » 2 » Ангел з одним крилом
15:33
Ангел з одним крилом

Ангел з одним крилом…

     Відкриваючи серця один одному, люди створюють інший світ – світ Любові, де незмінним завжди залишається надія, віра у дитину, її можливості. 1 грудня адміністрація та весь колектив Шепетівської спеціалізованої школи-інтернату гостинно запросив батьків учнів з особливими потребами, громадськість міста на відкриття «Території толерантності – КРИЛА ЖИТТЯ».

     На цій території в центрі – ОСОБЛИВА ДИТИНА, яку щодня приводять у школу батьки. І їм всім важлива підтримка та розуміння. І покликання школи створити для дітей умови для їх навчання, гармонійного розвитку, підтримки.

    Першою відчинили двері кімнати, де діти навчаються читати, писати, рахувати, загалом усяким премудростям, для того щоб підніматись до вершини знань – це навчальний кабінет 2-Б класу.

    Наступною була ігрова кімната, де діти граються та відпочивають.

    Надлишок енергії діти витрачають у наступному кабінеті – спортивному. Тут вони зміцнюються фізично, а щосереди заняття спортом продовжують у міському басейні.

   У наступному кабінеті з дітьми займаються вчителі індивідуально – це кабінет індивідуального навчання. А ще тут розвивають звуковимову, комунікативні здібності.

   Коли заходиш у наступну кімнату – тут як у казці. Це ресурсна кімната, де діти розвивають свої сенсорні здібності, пізнавальні процеси, просто відпочивають, відновлюють так би мовити ресурси.

                                            

                                       

   Кімната творчості – АРТ-зона. Діти матимуть змогу попрацювати своїми чарівними руками, розвивати творчі та художні здібності. А ще вдихнути аромати трав та фруктів, адже тут є аромозона.

   Кімната зустрічі. В якій діти зустрічаються один з одним, зі своїми вчителями, можуть просто усамітнитись і побути наодинці зі своїми думками. А батьки можуть почекати своїх дітей.

   З метою створення необхідних санітарно-гігієнічних умов обладнано кімнати гігієни.

     По завершенню подорожі діти з особливими потребами, які навчаються в закладі прочитали чудові вірші та подарували своїм батькам та гостям власноруч виготовлених ангелочків, як символ любові та підтримки.

     Завершився захід переглядом вистави «Курочка Ряба на новий лад», під час якої батьки змогли побачити як розвинулись творчі та акторські здібності їх дітей за період навчання в інклюзивних класах.

     Територія толерантності «Крила життя» - відкрита для всіх. Це спільний проект багатьох щирих і люблячих сердець: міської влади, народного депутата України Романа Мацоли, управління освіти, благодійників, батьків, просто небайдужих людей і всього колективу спеціалізованої школи-інтернату.

Дуже важливо нам навчитися частіше дивитися в очі дитини. Адже в її очах – її життя, її душа, посмішки мами, привітне слово і люблячі обійми. В наших теплих обіймах, в нашій любові розчиняються і зникають всі болі і жалі. Отож, любіть дітей! І створюйте спільно територію любові, віри та надії.

Категорія: Шкільне життя Шепетівської гімназії№5 | Переглядів: 482 | Додав: Zara
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]