В період протиепідемічних заходів на період карантину в зв’язку з поширенням COVID-19 школа стала місцем посиленої безпеки. З метою профілактики поширення захворювання у закладі: придбано засоби індивідуального захисту (дезінфікуючі засоби для рук та поверхонь, пірометри, щитки, корзини для використаних масок, рідке мило, паперові рушники тощо); розроблено маршрути руху учнів та відкрито додатковий вхід для учнів 5-9 класів; обладнано місця для обробки та дезінфекції рук; проведено розмітку всіх приміщень школи та гуртожитку; розроблено графік дзвінків для учнів 1-4 та 5-9 класів; створено інформаційні куточки щодо правил особистої гігієни та протиепідемічних заходів; розроблено алгоритм дій при захворюванні працівників, учнів; проводиться щоденний температурний скринінг серед учнів та працівників школи з відміткою у журналі; облаштовано окреме приміщення для ізолятора з підозрою на коронавірусну інфекцію;проводиться провітрювання та дезінфекцію приміщень та поверхонь відповідно до розроблених графіків провітрювання та дезінфекції приміщень; проведено навчання, інструктажі, бесіди з працівниками та здобувачами освіти щодо дотримання санітарних правил під час перебування в школі на період карантину; для забезпечення безпеки в організації харчування в період карантину: - приміщення їдальні розділено на 2 зони для одночасного харчування двох класів ; - кожна зона харчування має свій вхід-вихід; - за кожною зоною закріплено відповідні класи; - графік харчування забезпечує одночасне перебування у приміщенні їдальні лише двох класів, виховних груп; - столи у їдальні розміщено на відстані 1,5 м, по 4 посадочних місця за столом; - працівників їдальні забезпечені засобами індивідуального захисту; - у приміщенні їдальні нанесено відповідно розмітки щодо дотримання безпечної дистанції; - складено графік дезінфекції в їдальні, закуплено дезінфекційні засоби; - організувати чергування вчителів в їдальні. |